Tatra Kolem Světa
Anotace: zadání znělo " nejsme hitler "
svět je hrozně moc všechno a svět který byl vším pro mě
už jen hnije v knihách a částech dávno zapadaných tolika dny
že nemá cenu se v nich přehrabovat
slyším jak mě volají drzé hlasy zítřka
sněhově bílé
bílé jako sníh černé jako tuš
neumíš sjednotit pohyby svého těla
a nemáš křídla nemáš prostor nemáš kam uhnout
jen rovně
nebo dozadu
po zemi
nikomu to nebude vadit
a pravda
je s námi
dva osamělí lidé putují nekonečnou krajinou
a já jsem
děcko
nechci ti nic říkat ale to zadání je nesplnitelné
to nezvládneme
nemáme na to
nejsme hitler
obdivuji tě jako spisovatele
příteli v nouzi
ale nic jsem od tebe nečetl
pán
který nás sestavoval
udělal v ndr chybu
svítí zelenomodře ta planeta kterou milujeme
tento šedesátiletý mladík právě překonal rekord
miluji jen tebe polní kvítku
nesměju se a nemůžu přestat
je právě 21:08 a za minutu bude o minutu víc
věří každé jeho pravdě protože lež vypadá jinak
přece
on třeba miluje dochvilné stájové přežitky
a svého stého stesku
nelituje
nemůže
ne už opravdu nemůže
není totiž hitler
Přečteno 599x
Tipy 8
Poslední tipující: Amonasr, Iva Husárková, Philogyny1, hanele m.
Komentáře (2)
Komentujících (2)