Zhasla světla, opona jde dolů
nebude děkovačka, není snad ani komu.
Práchniví prkna, jeviště kryje prach
zhasnuté svíce, vítr výří prach.
K jevišti cesta prorůstá křovím.
Zatáhlá opona a stále to nevím.
Kdo napsal tu komedii, jak život se žije.
Snad měl to hrát někdo jiný
kdo navenek asi víc žije.
Nedá číst se text ten,
v svitu hvězd prý snad jen.
Cesta prachem pokrytá je hvězd ,
nad textem žádná svítit nehodlá.
Tma, ta text ten uschová,
aby ho jiny nemusel hrát
Pokrývka z prachu jímž jsme
prý také umí hřát.
Tak příště snad
budu se moci i umět smát.
A žít
snad.
Jindy
Jinde
Jinak
Jednou
Jak
Jen
Je
Jistě
Jedno.
~☆~