Od kmenu v prostoru volně plují
větve, zvolna se rozstupují.
Na sobě mají hrubé listí.
Okolí své pomalu čistí.
Někde tam ve špici větevných pater
pozvolna usedá "malinký" datel.
V noci tam sova tiše si hodí
Zvláštní druh roste tam jmelí.
Umí léčit jmelí i datel
Sova má společných několik "přatel"
Okraje listů v suchých bouřích vypráví
Za tmy tajemné světlo vrhají.
Za deště potom češou mraky
potichu ševelí, proč nahlas taky
Lesknou se stříbrem měsíční noci
Dubu je Genius loci.
~☆~