Křišťálové krůpěje

Křišťálové krůpěje

.....................
~~~*~~~
Křišťálové krůpěje
zvolna stékají
z těch rampouchů co roztají,
každým tónem
co na housle hrál
ten neznámý houslový král.
Jeden ten kouzelný křišťál
mu na jeho vlasech pak přistál,
a další se hned k němu přidaly
korunu na vlasech mu dělaly.
S korunou z křišťálu
jako král
v ruce má rampouch jak žezlo,
té zemi kouzelné
král panoval
tam nikdo nezná žal ani zlo.

Houslový král ten dál jen hrál
smyčec mu po strunách
jen tancoval..

~~~*~~~

.....................

Autor Květka Š., 05.09.2024
Přečteno 30x
Tipy 9
Poslední tipující: šuměnka, Kubíno, zase já, MatyhoZmaty, Ž.l.u.ť.á.k., mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

koruna z rampouchů / nádherná představa -skvělá!!

krále já toho bych poznat hned chtěla :)

13.09.2024 14:52:32 | šuměnka

líbí

Pěkné :)

05.09.2024 17:58:18 | MatyhoZmaty

líbí

Jé, Květuško.

05.09.2024 16:11:51 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí