Sním tě
Svatozář ztratila vůni,
když čistý a dvojitý průstřel zrcadla
očima stočenýma na jih
zasvištěl éterickým úderem
skrz zvonu opojný svit.
V tom mžiku oka jsi ze sna vytržen
a tmu chápeš jako nepopsaný list.
Chceš ji rozčísnout a na lžíci nabrat,
však brání se, sténá a chce žít.
Nechceš s ní bojovat. Jsi mír.
Letmo se usměješ na Oriona,
skrytého v tajemném kosočtverci.
Padneš do peřin a zavřeš víčka.
A počkáš co se bude bdít.
Přečteno 55x
Tipy 5
Poslední tipující: IronDodo, Psavec, cappuccinogirl, mkinka
Komentáře (1)
Komentujících (1)