Pekná báseň, vždy človek by si mal klásť tie správne otázky či je veriaci a či nie veď aj jar príde k stromu sama.
09.02.2024 10:33:19 | IronDodo
tuším že Bůh dal lidem především PŘIKÁZÁNÍ, tj. sdělil člověku co je správné a tím člověka vyznamenal i zavázal. To je výraz Boží péče a zájmu o člověka, který se následně právě už nemusí ptát "co všechno smím?"..
láska a nenávist, slzy a smích, volnost vězení, smutek i radost, víra a pochyby... tyhle mravně neoddělené fáze vládnou chaoticky v životě člověka Boha spíše neznajícího.
---
tímto jsem ze své strany na plné pecky teologicky zareagoval, takže je vidět že básnička či píseň je přinejmenším podnětná, klade otázky
09.02.2024 10:11:09 | Ezop
Děkuji za reakci, máte pravdu, tenhle přísně náboženský náhled je mi cizí a zřejmě je to poznat... :)
09.02.2024 10:20:48 | Chane