Pod hladinou
Anotace: Není vždy je vše takové, jaké se nám jeví.
pod hladinou vody
kapka zvláštní
jak zvláštní?
prostě jiná
třpytivá i netřpytivá
rozpoznati od všech jiných
jak ryba která bez hlavy
ta kapka trochu výstřední
když spadla z molu, z panny, z oka
padala a padala...
žal i stesk v té kapce zvláštní
jak by mohla být nejiná?
ležíc jako diamant
i tak se leskne na té zemi
trošky proudu, trošky deště,
trochu vody po jatkách
a když pak náhle
rybář vtáhne
mušli v síti
...rudá perla v ní
všichni radost
tváře šťastné
však jen smutek v ruce otáčí...
Přečteno 579x
Tipy 3
Poslední tipující: Anděl, Helen Zaurak
Komentáře (0)