Anotace: Dilema: filosofie, nebo láska? Báseň, nebo poezie v próze? snad život.
Chodil s ní do staré cihelny,
Opuštěné
dala soukromí
přála touhám
a komín se červenal
Jednou zůstal sám …
pozdě
potmě se vracel k městu
s hlavou v níž jakoby mu rostla druhá,
větší,
sám….
Druhý den, třetí...
čtvrtý den už jen toulal se městem
a tu viděl jak jde do háje
u kostela…
a ne sama.
Problém
jak ta kostelní věž
Vše končí -
nic nemá smysl.
Stoupal na komín,
v hlavě divné prázdno
Nahoře se ohlédl:
sbohem, naposledy
(ale hle: kostelní věž z té
stometrové výšky
byla tak malá…)
Malá !
Udiven a zamyšlen
slezl opatrně dolů
podívat se zblízka na tu věž,
podívat se proč...
Na půl cestě se setkal
s modrým pohledem.
Všechno se v něm rozpustilo
No, já bych to tedy řadil Básně/smutné (popř. láska, ale budiž:-)
11.07.2013 17:40:22 | Robin Marnolli
Není to nemožné, ale tady bych tím nahradil leitmotiv vedlejším atributem. Díky ale za připomínku, zvážil jsem ji...
11.07.2013 17:49:40 | aravara