Anotace: Na anglickém panství Cholmondeley [Čomly] se od roku 1940 rozprostíral stanový tábor československé armády ve Velké Británii.
Sbírka: Šla jsem v noci Resslovkou...
Kde leží Ightfield?
Od Cholmondeley na jih devět mil.
A dvě stě na sever
a západ
od Tower Bridge.
Kde leží Ightfield?
jen pár mil od Whitchurch,
tisíc od domova.
Kde rána do žeber
od pěsti z olova
hnala tě pryč.
Tam leží Ightfield,
kde spává slečna Ellison.
Které jsi jedenkrát
prý lístek
do dlaně dal.
Tam leží Ightfield,
kde's včera našel klid,
abys hned pozítří.
Zas mohl sbohem dát.
Křídla vzduch rozvíří,
GO, my dear Jan.
Kde leží Ightfield?
Rovných pět milionů stop.
Od města sta věží,
kde u severní zdi
leží tvůj hrob.