Vozové hradby na hrázi rybníka stojí
muži ženy i děti na boj čekají
nikdo se nebojí
neb víra silná na jejich straně
za boží pravdu bojují
ve jménu Páně !
Sudlice, cepy a houfnice
pak železné jezdce z koní srazí
ve vyschlém uvíznou rybníce
rytíři křižáčtí jsou jak nazí
Proč jednooký vždy zvítězil ?
Jen jedním okem zřel
polovinu nepřátel
v zorném poli neviděl
a tak se k boji odvážil !