Anotace: "skvělý měsíc nahoře mi rozehrával v žilách ďábelskou hudbu"
Pohlédni z okna
měsíc je za mraky
to vrahové chápou
se svojí lopaty
a čtvrtí Tvé představy
do pytlů
na kousky
najdou je pohřbené
u hranic rakouských
Podívej se
z okna ven
měsíc je hříchu
nakloněn
a jeho tvář
zjizvená
má myšlenky
do černa
Když hvězdy sotva
svou sílu sbírají
Tvé chtíče
potají
přepadají nevinnosti
Vrahové!
Nezvaní hosti!
Tvé chtíče
z a b í j í
romantiku noci
stáváš se padouchem
Jaký je to pocit?
Chtěl bych jít cestou
a číst Tvý slova na chodníku
snad proto abych věděl
žes tudy taky šla
Tak vryj slova něžně
přilož dýku ke hrudníku
nečekej prosím dýl
vždyť doba je zlá
Vezmi mě na rychlou jízdu
tam kde neprůhledná temnota
v elegantním hávu tančí
když s romantikou se mísí
Tak jim ještě chvíli hrej
roztočíš koloběh života
ikdyby jenom na chvíli
zas bude to co bylo kdysi
Dnešek je špatné datum
a hlavně pro básníky
snad proto hledám Tvoja slova
všude na chodníku
Když lidi slepí jsou
vesmír tak veliký, neřekne nikdo "Díky"
pak bojuj,piš a nedej se...
jsi největší z básníků
20.03.2017 19:30:08 | Madanik
Děkuji za krásný komentář. Do největšího z básníků mám jistě ještě daleko.. Ale budu pokračovat to se neboj :)
20.03.2017 21:43:42 | Lioness