Proč houpací křeslo
samo se kývá
sedí v něm duše
co byla živá
proč záclona v bezvětří věje
studená ruka na ní se chvěje
proč ve staré skříni cosi buší
bojíš se otevřít
možná už tušíš
ten dům, co jsi koupil
není prázdný
zavři oči
a modli se k andělům
ať duchové opustí tento dům
zavři se v pokoji
a tam čekej do rána
s úsvitem snad
přijde záchrana ?
u dveří
se
pomalu
pohnula
klika