Kdesi tady bzučí moucha,
asi kolem okenic
Rozhlédnu se, zaposlouchám,
samozřejmě nikde nic
Všude ticho. Po minutě
vracím se na pohovku
Začne bzučet pominutě
hraje se mnou na schovku
Zakleju a vstanu znova,
hlídám stěnu, ba i strop
Jasně že se stihla schovat,
půjdu ale najisto
Vztekle běhám po pokoji
dostanu ji, potvoru
Ať to stojí, co to stojí
Nezmůže se k odporu!
Zamotaný do záclony
převrhnul jsem květináč
K hypertenzi zase sklony
Děkuji ti. Není zač!
Prohrávám tak v marném boji,
po hodině musím ven
Do přírody jdu se projít,
hmyz je v bytě usídlen
Pěkně napsané. Můj sen: Malá místnost bíle natřená, já a moucha. Chtěl bych ji honit tak dlouho, až by ta moucha vysílením sama spadla na zem. A to by byl její konec. :-))
16.08.2022 19:12:51 | Kan