Anotace: neví většího požehnání, než milovat svého povolání :)
Ach, lidé dobří, nebudu vám lhát.
Mé povolání? ─ Jsem kat.
Však nemusíte se mě vůbec bát.
Já nejsem žádný lstivý had.
Rozsudky v právu dělám rád,
leč po krvi já nemám hlad.
Je ale pravdou, když vrahoun začne pod oprátkou stát,
když smrti neodvratné se počne v pravdě bát
a zkouší on se na poslední chvíli kát.
To, věřte mi, já nemám rád.
Pak nemám problém, hlavu mu do oprátky dát,
Pak zabrat pákou, a nad popravou dobrou zatleskat.
Silné-dobré moc, milá Aničko :)
Měj se úchvatně ;)
27.06.2023 17:41:14 | Ondra