Milí básníci,
milí chasníci,
jsem se na Maltě
i na Kypru ,
i na Spartě,
několika lidí
ptal
zdvořile
jestli znají
Festival Serial Killer
z Brna
a jeho legendární ředitelku
paní Zlatuškovou
taky z Brna,
ze dvaceti čtyř
náhodně intelektuálů
nikdo neznal,
takže s tou
Svetovou proslulostí
nebude to
zas tak horký.
A ty nám MUziko,
k tomu hraj.
:-D Nehledě na konkrétní jméno, připomněl jsi mi oblíbený dovětek jednoho mého známého, po převratu navrátivšího se emigranta, který kdykoliv zaslechl nebo četl zmínku o světové proslulosti některých současných českých umělců, ihned ironicky dodával: "pouze v Česku světově proslulý...". Protože těch skutečně světoznámých je opravdu jen naprosté minimum, jinak jde jen o mediální PR a reklamu, kterou si do svých životopisů v různých programech apod. zhusta píší sami ti "světově proslulí" nebo jejich promotéři... Nicméně na nezasvěcené (a je nás většina) tenhle trik často funguje... :-))
14.01.2022 17:36:17 | Amonasr