Anotace: ...
pohyboval se zlověstně pomalu
cítil ji všude
na svých rukou, ústech
ve zpomaleném pulzu žil,
kde pluli žraloci
s břichy plnými jeho krve
zahryzávali se mu do srdce
a postupně měnili jeho skupenství
v kámen
jak jí pohrdal!
jak ji miloval!
zlodějku tajemství lásky…
dál a dál zapomenutou mořskou krajinou
s ledovými krami
každý krok bolel
jako kamenná pěst do zubů
proměnil se
klesl na samotné dno
mezi ostatní kamenné
i to dokáže
láska