A mám to...
MÁM RÁDA...
Ty věci mezi nebem a zemí..
A lidi. To na nich, a kolem...
V nich, i bez nich.
To tajemství ukryté v mlhavé představě
Lákající... jen vidět.
Jak mizí ve své podstatě skutečnosti.
Odhalené rozpustilosti.
Bože, Ty jsi ale!
I když občas tak krutý a tajemný, bodrý...
Mám chuť být Ti nevěrná.
Ale jsi nejlepší z dobrých.
A stejně pak v tichosti k Tobě vracím se.
Nesměle... O to víc.
Malá a pokorná.
Zdá se, jakoby nečekaně, tak náhle...
Jako tehdy... ke mně Ty.
Nevím, koho sám vlastně vzýváš,
Když shora se díváš trochu odevzdaně.
Taky’s přišel za mnou tajně, lehce zaklepal...
A až Tě uslyšela, v těch dveřích ani neviděla,
Ale z okna dokořán otevřeným zahlédla.
Tehdy jsem tomu snad i uvěřila.
A pustit z hlavy Tě na okamžik chtěla.
Marně.
A i když mi to děláš těžké,
Jsi ten jediný, kdo mě zvedá..
A ještě odpouštíš, byť nejsem bez viny.
Ten kámen, co ve mně držíš tíživý,
Bys nejradši někdy hodil.
Balvany měníš v perly zářivý...
I bahnem by se pro ně jeden brodil.
Bože, mám Tě tak ráda!
Když jsi se mnou, ve mně i nade mnou.
A chci Tě. I když to často bolí.
Chci to dál cítit...
A nejlépe všechno najednou.
Pane...
Možná jsi tak božský a čistý. Bez viny.
Ale nebuď si zase tak jistý...
Sám sebou.
Byť v očích Bohyně jsi jen Ty.
Jediný.
Přečteno 485x
Tipy 15
Poslední tipující: Moorwet, LenkaT, zdenka, Jort, Frr, jitoush, Amonasr, Akyš
Komentáře (5)
Komentujících (4)