94 oken
94 očí
ze zdí se na mě dívá
střídavě se otevírají
a zavírají
jako vzpomínky před odchodem
na věčnost
Býti básníkem
Kdyby se mě někdo zeptal
co je to poezie
řekl bych
to je život sám
sepsán do slov nejjemnějších
Kdyby se mě někdo zeptal
co je to báseň
odpověděl bych
to je převtělení básníka
ve verše
Kdyby se mě někdo zeptal
co je to láska
neodpověděl bych
srdce by se mi sevřelo
jako sevřou se rty
po kapce rosy
Věnováno Jaroslavu Seifertovi
Když jsme se navečer loučili
u morového sloupu
ucítil jsem hluboko v krku
chuť hořkých mandlí
a za nic na světě
je nedokázal polknout
cítím tu jejich nepříjemnou chuť
pokaždé v tomto okamžiku
Nevím
co jsi cítila ty
když ses usmívala
a já se zatím připravoval
na samotu v prázdném bytě
Brno inspirující