Dnes
Nebudu ani snídat
natož abych šel
někam do obchodu
a utrácel tam peníze za hlouposti
budu jen ležet
a ani mě nenapadne
abych vůbec vstával
Zrovna někdo zvoní
ale já nepůjdu otevřít
protože jsem si řekl
že začnu žít až zítra
Dnes
už to nemá cenu
Bez
Utrhl se mi knoflík u košile
smůla
zrovna ten poslední
jako naschvál
se zakutálel pod knihovnu
místo abych jej hledal
začetl jsem se do milostných románků
po babičce
a začal si představovat
život bez knoflíku
lásku bez košile
Co věcí a lidí
míjí tento svět
co řeknou si ve spěchu dní
a usmějí se na sebe
jen tak na půl ucha
Já taky utíkám vstříc
těmto zrychleným dnům
a ty mě míjíš
někde docela blízko
Muselo se s tebou něco stát
když se jiskry tvých očí
proměnily v popel
ale na to
aby znovu vzplanuly
asi příliš procitly vlhkem
Místo
aby ztrestali ďábla
postavili před kostel bezhlavého anděla
jako vizitku popravčího
který měl zrovna
špatný den
Netroufám si vyslovit
co vyčetl jsem z propletených čar
tvé dlaně
Osud v nich dávno
vyřkl svůj ortel
ale mé jméno
v něm chybí
Kolik náhod
muselo sejít se
u kulatého stolu
a dopřát nám
setkání našich duší
nebo snad v knize osudů
popletl řádky
nějaký roztržitý šprýmař
který nedomyslel
neopatrnost svého počínání
Společný osud
Čekáme na kočár
se zlatými koly
čekáme roky
čekáme i dny
kdy prší
jestli objeví se dříve
než na soumraku života
nepíše ani osud v dlani