Anotace: Není to samozřejmě třeba zrovna takhle, ale já to takhle vidím a cítím...
Vlasy jak gelem slepené
oči jak ryby studené
a jak vzpomínky zapadlé…
Pleť barvy starých tisků
okolo bezkrevných pysků
dřív dokonce možná retů…
Hleďte - to starý feťák je tu!
Dědo, kolikpak roků máte
že takhle dobře vypadáte?
Počkej jen chvíli milý hochu
zamyslet se teď musím trochu:
Padesátku jsem slavil …táty -
tak mě jde na dvacátý pátý…
Jen moment – abych trochu ožil
šlehnu si trochu háčka do žil
a už zas - jako vždycky - žiju
v transu a někdy v delíriu…
Poslechnete si možná rádi
radu, jak užíti si mládí,
protože stáří v mlhách mizí.
Stáří je pojem pro mne cizí.
Stáří či mládí ? Kam se vracet ?
Pro mě je obé
šestadvacet…