Anotace: Náhlý příval můzy, asi v tom může vidět každý trochu jiný smysl.
.
Je bezvětří, je slunce,
je mráz už schovaný.
Je rozjitřené srdce
mezi hvězdami.
.
Je jabloň vonící,
je čerstvé maliní.
Je slzy ronící
když umřou nevinní.
.
Je sazí na tváři,
je smrtí i životem.
Je drobky v kapsáři,
je kočkou za plotem.
.
Je mecenášem umění,
je drobnou almužnou.
Je snové mámení,
je ženskou, i mužnou.
.
Je pondělí, je léto,
je radost pohledět.
A na zemi této
skví se celý svět.
.
Je jazykolam, je kniha,
je moudrost světová.
Kde jednou se jen mihla
tam navždy se uschová.
.
Je budoucnost, je tedy,
je jarním zachvěním.
Je schrnutím vší vědy,
je věčným blouzněním.
.
Je okraj přikrývky,
je když svíčky zhasnou.
Je kousky nádivky,
je navždy tuze krásnou.
.
však to nevadí, i tak děkuji za názor :) však tam tolik "je" opravdu je úmyslně :)
11.04.2014 12:58:26 | Světlonosič
Myslím, že to "je" tomu dává šmrnc, že není na škodu, ale naopak :) samozřejmě, já nejsem znalec básní, ani profi češtinář.
09.04.2014 22:52:34 | SmallGeorge
děkuji :) vždy je co vylepšovat :) a uvědomuji si, že na sobě ještě musím pracovat :)
09.04.2014 20:52:33 | Světlonosič
Příliž mnoho "je", ale tato polemika na tom tak nějak staví...
asi by to šlo lépe (to vždy i u mne), přesto ale dám bodik za text jako celek ...obsah mne oslovil.
09.04.2014 20:39:51 | Robin Marnolli