Anotace: miniatura se surrealistickým štychem
.
Desátý?
Jo, desátý...
a ustlal si na chodníku vedle světla.
Zakopla o něj
a s tichým fajn!
si do ponožek utřela deštník.
Tiše zavyl a rychle se přezul
Odhrnul si vousy z očí
a nezaujatě pokračoval
v roli statisty.
Nevadilo mu, že světlo
s hlasitým plesknutím zhaslo
Slunce dnes svítilo i potmě.