Anotace: K+M+B+2015
Kašpar, Melichar a Baltazar Tři králové jsou,
slavnostním průvodem městem jdou,
posvěcenou bílou křídou
na příbytky požehnání píšou.
*****************************************
Tři písmena jsou zkratkou požehnání, které znamená „Pán žehnej tomuto domu“,
latinsky „Christos mansionem benedicat“ – tedy C, M a B (tak se uvádí ve střední Evropě, v Čechách se C přepisuje na K).
Ona domnělá plus jsou tři křížky, které symbolizují Nejsvětější Trojici,
tj. Otce, Syna a Ducha Svatého. Za třetí křížek se píše letopočet,
tedy celý rok, kdy je stavení či dům pod ochranou největší.
Já si dříve myslela, že jde o iniciály jmen těchto králů.