Anotace: pobřeží s májovým obzorem
:kapitola zahrada:
trnka
za dřevěnou brankou
oživlá dětská výprava
ústřední půjčovna trpaslíků
v polovině cesty
do pravěku
:kapitola m:
minulé století
postonává v policích
zaprášené verandy
na prosluněnost sušených křídel knih
černá zvěř
vyklepaná z děravých přehozů
se večer přitulí k našim prodlouženým stínům
:kapitola otec:
tentokrát snad
v rychlovarné konvici
oživnou přišpendlení motýli
nakonec i z částí lesa sražených vlakem
zbydou na louce jen vybělené podrobnosti
uložené ráno
do anatomické laboratoře zahradního altánu
:kapitola matce:
raději zaříkávám hrdličky
jabloňovým odvarem
:leviatan:
houpací síť je prostor napnutý mezi křesly
praská po křehkosti proutěného světa
dovezeného v podpalubí
bylo jich pět
a harmonika
co dveře otvírá
na hřbetě slonů dobyli svět
černého kocoura
a sádrového trpaslíka
a taky
velrybu co okem
nemžourá když
noviny sčítá...
22.04.2017 13:47:53 | Philogyny1
tři černí mravenci
Přibil jsem svou panenku
ke kříži ze dřívek
od ledňáčka
z trojvrstvého kapesníku
ušil šaty s perlami a vlečkou
na hřeby v zápěstí
zavěsil
koutky úst
a do háčků náušnic
zasekl ryby
….
Večer Tě
ukotvím ve vrbách
maličká
budu spát
v síti rtů
úsměvu draka
29.04.2017 21:29:45 | cyberwamp
Wow! Parádní zaříkání dětské duše. aby vydržela křehká ... :) Tu si ještě párkrát přečtu ...
22.04.2017 13:35:20 | Ragnell