Anotace: ...
- žít -
je jako bloudit mezi názvy
čajů
sbírám a suším už jen drobné
lístky
ze zadních kapes kalhot
náprsenek kabátů i bund
útržky rozhovorů (kontrolní)
opilecké samomluvy zaschlé na torzech plakátů
i zpovědi houpající se v sítích
slova jsou jako lidi
některá už nezachrání nikdo
skončí pod koly sypačů
pod novými fasádami
v řetězech uječených pil
dozní kdesi v prázdnu chodeb
nebo setřená v rukávech
jako esa
která nikdo nikdy nevytáhne
jak se to vlastně pozná?
že už i nám - falešníkům
kdesi v dálce zvoní
hrana
ST Luky:)
Slova mají velkou moc, neumíme je mnohdy vědomě užívat...a potom je pozdě litovat...:(
08.02.2018 21:26:10 | Malá mořská víla