S pokorou.
To, že občas něco píšu,
Nečiní mne básníkem.
Že mám na věc vlastní názor,
Nedělá mě kritikem.
Že netrčím vždycky z davu,
Nedrží mě při zemi.
Možná, že v tom zdárně plavu,
Přitom lítám... zdá se mi.
Myslím srdcem, píšu hlavou,
Ruka je mým nástrojem.
Myšlenky si se mnou hrajou,
Víc než míň... však s nadhledem.
S náladou a jindy bez ní...
Archaismy, ty jdou stranou,
Učeným je neberem.
Stačí málo, jen se vyřvat,
Do světa i sobě vysmát,
Než si brečet do trika...
Lepší je se z toho vypsat,
Ať má co číst nebo strhat,
Kdo chce jak chce na tisíckrát.
I všeznalá kritika.
:)
Přečteno 341x
Tipy 3
Poslední tipující: Moorwet, Amonasr
Komentáře (0)