Hřbitov plný snaživců,
kteří tupě věřili shluku písmen
NAVŽD*.
Jejich sklenice nadějí
přetekly přes svůj okraj či se nikdy nenaplnily?
Vidím jejich hlasy a slyšim jejich výraz duše.
Jejich duší, které jsou malé stejně jako nenávist Ježíše.
Sebevražedné objetí,
jež jsi mi nabídl,
lásku naši zpečetí
či roztřístí na prach?
Neštěstím protkané životy šťastlivců,
žijících z momentu na moment.
Špičky útesů obývajících spodinou společnosti
úspěšní škrábající se z rokle ven.
Maminka mi říkávala musíš uspět!
Jak uspět, když už neúspěšná jsem?
Můžu uspět v neúspěchu?
Snaživec může uspět v neúspěchu, musí se vyškrábat ven z rokle. Báseň upadá do beznaděje. Nedává žádnou šanci, jen otázku. Kdo na ni odpoví?
04.01.2019 15:49:38 | premek
Bože můj, děkuji za lidi! Mám se bát?
25.12.2018 17:42:57 | clafoutis
Nevím, jak ty, ale já bych se bála
25.12.2018 18:09:53 | Nahá bytost
Jasný:)
25.12.2018 18:19:07 | clafoutis