Anotace: (migrační)
Bouřlivý vítr vytrhnul je z kořenů,
kořenů šest stop pod zemí
Pod zemí ubitou tepem dětských cínových vojáčků.
Poslední večeři
večeří poslední
Mytí nohou
Slzami sedmi Ježíšů
Suché trsy trávy
vítr nese
kolik kdo snese
naděje obtisknuté v prachu
Kapacita překupníků lásky,
dnes v akci za třicet,
Nezodpověditelné otázky
Obzor nevidět
Vlákna kdysi modrých džín,
Písek v lahvích z plastu
Za pravdu dá větrům
vanoucím mezi žebry těch co Kanán nespatří
Patří sem i nepatří,
Ti co slané slzy posledním dechem pijí
Do špinavých písků pláží
Do špinavých srdcí páží
Ryjí svou posmrtnou masku
Před slunečními branami
nebýt anotace nerozuměl bych vůbec o čem to je, básnička by měla být srozumitelná
14.06.2019 06:59:32 | Karel Koryntka