Ve vlaku na sklonku dne
se odhalují příběhy
a venku sněží přes chraplavý hlášení,
když se v tmavým skle setkává pohled s pohledem,
hvězda s hvězdou.
Každej z milionu,
každej z davu kolemjdoucích,
co neznamenaj nic,
je středem svýho vesmíru,
ve kterým je pro někoho nejbližší hvězdou na oběžné dráze
nebo
jedinou obyvatelnou planetou
nebo
supernovou
nebo
černou dírou
nebo
velkým třeskem, kterej všechno změní.
Vždycky se doufá, že v lepší,
dokud neexploduje u hlavy tak silně,
že v uších zvoní a zem se už nepřestane chvět.
Možná hned za příštím rohem, možná za tou další zatáčkou.
Nikdy nevíš, co obíhá kolem jiných,
co se děje v cizích galaxiích.
Tak hodně štěstí a přestupní do Lomnice, prosím.
přeju každému hvězdopravci poznat svou soustavu
i tu, se kterou může splynout
02.05.2021 01:28:56 | vůně mraků
Cesta vlakem, na sklonku dne, je plná inspirace ... Asi si koupim přestupní ...
10.04.2021 18:52:16 | Vivien