zvířeti světlo dolíná
ani jiskru nenahodí
to se z času nečas rodí
vyvádí
mládě do klína
nespavcům škrábe na pelest
saje zdání
vrní
přede
všetvor sytý medojedem
roste a roste v everest
a spáčům?
sváží do týla
příběh kosmu malým vozem
tmavě modrou křísne o zem
až jiskra!
zrodí motýla
- nový den z kukly postele
zvíře tma již rekvizita
svítá svítá
člověk svítá