Anotace: ~~~~~~~~(:-)~~~
~~~~~~~~
Ve staré apatyce
je slečna lékárnice
která namíchá
mastičky a léčivé thé,
tam v regálech u stěny
jsou malé šuplíčky,
v policích skleničky
plechové krabičky
všude to jinak
bylinkově zavoní.
Pak lžičkou z porcelánu
nabere
špetku toho
dvě špetky tamtoho
zváží to na váze
a máme hotovo.
Tři čaje na lásku
pro starší mazání na revma
to nikdy nechybí
to rozdává i zdarma.
Na váze jazýčky
dvě zlaté mističky
sem a tam kolíbou se
jak malá sluníčka,
tam přidá zdravíčka
ta milá slečna lékárnice
v naší apatyce.
V té apatyce „U vůní“
~~~~~~~~~~~~~~