Anotace: Reload, aneb stará věc ze šuplete
stalo se to přesně v ten den
kdy svět konečně přestal
dávat
smysl
prázdninové odpoledne
přetékalo
extra dlouhými stíny
zatímco drzé ticho
si trpělivě trčelo do všech stran
a hladina
hladina byla klidná tak
že jsem vstoupil
a ona mě
u n e s l a
tehdy jsem poprvé přestal
psát
a mlčet
a hrát
tu nekonečnou hru na zapřenou
měl jsem ji vést
a tak to dělám
přestože tuším
že je to možná naopak
vedu ji na místo
o němž mohu prohlásit
že je domem
v němž však nejsme
sami
jsi tu přece
s námi
učíš se rychle řekla
a já v ni uvěřil
nikdo z nás už nemá žádný strach
proto v našem domě nepotřebujeme podlahu
stěny
ani parapety
okna však ano
to abychom mohli
alespoň něco nechat
dokořán
Ten text je opravdu dobře napsaný, ten konec...
08.11.2022 10:29:31 | Philogyny
Som ti to tu trochu zaokrúhlila (na dvacku)... Veľmi fajnový počin. Pekne dejové to máš, i tie slovesá dobre rozmiestnené...:)
07.11.2022 21:17:28 | maryshka008
Dík, tuhle věc mám pořád rád, což se nedá říct zdaleka o všem, co si třeba přečtu s nějakým odstupem.
Trochu mě mrzí, že dneska už se mi nic takovýho napsat nedaří. Nevím čím to je. A nejen to, nejsem schopnej dokončit ani starý věci, o nichž jsem vnitřně přesvědčenej, že jsou fajn. Jen to kdesi leží, já to občas zvednu, nalepím k tomu něco novýho, ale to všechno asi jenom proto, abych záhy zjistil, že to na tom vůbec nedrží... A tak to strčím zpátky do šuplete a mám z toho divnej pocit. Taková ta marnost a zklamaní sebou samým.
08.11.2022 09:19:49 | Luky-33
Fajn pocit, že, keď niečo s odstupom času prečítaš - a stále dobre. Ešte, že máme pár takých vecí. A čo je fajn tu na Literi - že keď máš literárne suchoty, tak vždy môžeš zaparkovať u spolupisateľov:) Ale tiež by som ich rada prekonala, lebo som sa zasekla na jednej vete a to ma doháňa do šialenstva :)
Nefungujú staré postupy, ani poznámky kade tade....:) a nemám ten 'šuflík' zásobný. Tak hádam budem robiť iné veci medzitým. (Utešujem sa, že je to len fáza). Zrejme aj ostatní to trochu takto majú. (?)
17.11.2022 13:53:52 | maryshka008