Jen pár kroků
a jsi skoro tam …
-
… mrtvé město bez ruchu …
… nehybnost i ve vzduchu …
… ozvěna tu křičí dravá
Leonidasova slova …
-
Asfalt se rozpíjí v bahno …
Pach nafty a křik havranů
ti budou dláždit cestu.
-
Jdeš chvíli a už jsi dítětem
co vyhodilo hračky
a teď je postrádá …
… každou si pamatuje …
-
Ještě můžeš jít?
-
Zdi se boří …
Jdi pořád dál …
… potkáš mě tam
-
… Papírem je cizí zem …
… Cizí krev mým inkoustem …
-
Jdi ještě pár kroků …
-
… Potkáš mě tam …
… Zpátky utíkám …
… abych vytesala:
“... that’s when they died …
… at least they tried …”