Do proniknuta
zářily její oči
Máš je teď jiné,
vodovější
řekl jsi a mávl kamsi do minula
minulé oči
minulé úsměvy
minulé stopy
minulí milenci
minulá minula
minulo ticho po minulých slovech
Vypadáš jinak a tvé oči jsou vodovější, řekl jsi
a myslel Jsi čím dál krásnější a tvé oči jsou jako voda zrcadlící čisté nebe
a do těch očí vstoupily slzy
a do těch slz hořkost dne
na dně jejích myšlenek
voňavá něha šeříkových květů
Ano, já vím, pověděla.
Pojď,
půjdem domů.
Půjdeme
do zítřka.