Saň

Saň

Saň

Vlní se po travnatých kopcích
tvor bájný, tiše moudrý, ale věčně
neklidný.

Jeho drápy se noří do hlíny,
jako by sledovaly stopu,
kterou tu kdysi vyhloubily,
s nutkavou potřebou
připomínat dávnou magii.
S úctou kloní se nová stébla trávy,
potomci svých dědů, dědicové příběhů
o stvůrách prastarých.

Písčité duny vítají velikána uznalým
šumem, v rozespalé blaženosti
šíří zprávu o jeho příchodu.
Probuzena otiskem dračí duše
obnovují kulatá zrnka
sliby hluboké věrnosti.

Hadími pohyby proplétá se saň
mozkovými závity
jako hedvábný šátek mezi prsty.
Zanesené toky lidských osudů
se pozvolna pročisťují,
vlákny spojenými s veškerenstvem
proudí nektar zapomenutých pravd.
Autor Klára_Motyčková, 08.06.2024
Přečteno 81x
Tipy 11
Poslední tipující: Sonador, Ondra, cappuccinogirl, Kan, Fialový metal, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

!*

09.06.2024 10:19:48 | Sonador

líbí

Pane jo! To je, ale, povedený text. Moc pěkně napsáno. :-))

08.06.2024 21:57:20 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí