Když sedí na okně
a nikdo se nedívá
ona se dívá
na ulici
nikdo ji nevidí
ona vše uvidí
je divá diva
když do okna svítí slunce
leží jak sfinga
dívá se ? nedívá ?
přemýšlí
ne, ona nemyslí
všechno ví
je královnou tajemství
je vědmou vesmíru
a ty
její služebníku
běž otevřít konzervu
nebo napiš báseň
ódu na kočku