To místo v lese nad řekou
kam jsem snila, že tě zavedu
Šumění minulosti korytem
šepot omílaných kamenů
tlukot srdce lesa a toho vlastního
prodírat se skrz planou anděliku k tichu
uranového dolu
urnového háje
jenom stará houpačka na katolickém táboře
by občas zavrzala.
Ale o pět let později a s někým jiným
jsme jako pohřební průvod
když kráčíme po stepi vytěženého lesa
stromy skrývaly malou chatu pod skálou. Bodavá bolest nad obnažeností.
Snila jsem, že tě vezmu na to místo v lese and řekou.
Říkají mu broučák.
Augmentativum vyjadřuje jejich bolest
nad ztrátou kulis života.
Lesy, kam jsme snad všichni unikali před svými já
Toulala jsem se tudy s Bolestí
rekonstruovala
procházky lesem až do dětství.
Zůstala obnaženost a pocit, že se není kam skrýt.
Příště je třeba jednat rychle.
To místo, kam tě budu příště chtít vzít
může znovu zaniknout dřív
než naše spřízněnost.