Stvoření bez jednoho oka

Stvoření bez jednoho oka

Vymyslel jsem si stvoření
bez jednoho oka,
mělo křídla, bylo vysoké a hubené.
Vlastně se mi dost podobalo.
Jednou mi tohle stvoření uteklo z hlavy
a ty ses smála,
že teď straší někde v lesích,
zatímco si tu sedíme a pijeme čaj.
Pak tě záchvat smíchu přešel
a začalas to brát vážně.
Slíbilas mi, že mi pomůžeš s hledáním.
Ale kam by taková bytost šla?
Co by dělala?
Jestli je mi podobná,
uvažoval jsem nahlas,
tak nejraději nedělá nic,
sedí a kouká někam do prázdna
nebo někde káže.
Našli jsme ji na chrliči katedrály,
jak sleduje chodce pod sebou.
A já konečně pochopil,
že už nechce být jenom mojí představou.
Jdi, dávám ti svobodu,
zavolal jsem,
žij v hlavách jiných lidí.
Autor Tala, 19.09.2024
Přečteno 30x
Tipy 4
Poslední tipující: cappuccinogirl, zase já, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Nápad,moudro a příběh.

19.09.2024 16:11:34 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí