Anotace: Dnes při návštěvě mé milé lípy jsem si procítila skrze ní tato uvědomění.
Svlékáš své listí, má drahá lípo
Jako bys za ten půlrok zestárla
Od jara prošla jsi všechny fáze
A nepotřebné odkládáš...
Na spánek... na zimu
Do hrobu si své hmotné statky nevezmeš
Tvá moudrost je v tobě, ne v tom, co máš
Protkána tvou kůrou a mízou
V tvé esenci
Napojená jsi zůstala... pevně spjata se zemí
A v kontaktu
Ty víš... Že se na jaře znovu zazelenáš
Znovu se zrodíš silnější
Strach? Nemáš.
I kdyby tě pokáceli, koloběh se opakuje
Vrátíš se... Jako jiná bytost přírody
Tvá moudrost splyne s moudrostí vesmíru
Pomíjivé jsou všechny zkušenosti zde
Ty hezké i ty špatné
Pomíjivost je velká lekce žití...
Pomíjivost je věčná...
To se mi líbí, ta zaujatost k vyspívání a proměnám ročníCh cyklů. Řekl bych, až objevné téma. Jeví se mi to jako pozoruhodná-neotřelá práce*
26.10.2022 01:25:06 | šerý