Anotace: z cyklu Poezie přírody
Kdo vrostl kořeny do rodného kraje
od dětství dýchal pel a vůni domova
koho mladistvá touha svedla do ciziny
tomu zjihne srdce, spatří-li při návratu
luční sedlo a za ním ohrady pro ovce
cestu ke stavením a hvozd na obzoru.