Anotace: Malá oslavná píseň věnovaná zlatému moku z mého rodného města. Zpívá se na melodii Butterfly.
Zrzavou krásku nám v sklenici
šenkýř dal s bělavou čepicí…
Tak pěnu mocně odfouknem
a pak na jeden ráz
tekuté zlato rychle zmizí v nás.
R:
Prazdroj náš,
ten Prazdroj náš,
Boží dárek léčivý,
Prazdroj náš,
ten Prazdroj náš,
člověk je hned krásně lenivý…
Pokoj se v duši nám usadí
a svět nám již pranic nevadí...
Najednou je nám do zpěvu
a skrytá strunka v nás
zas touhou rozechvívá pivní bas.
R:
Prazdroj náš,
ten Prazdroj náš,
Boží dárek léčivý,
Prazdroj náš,
ten Prazdroj náš,
člověk je hned po něm lenivý…
Opička za krk se vyšplhá,
před silným turkem pryč nezdrhá…
A když k domovu vyrazíš,
můžeš vzít na to jed,
že k cíli nedorazíš jen tak hned.
R: Prazdroj náš,
ten Prazdroj náš,
Boží dárek léčivý,
Prazdroj náš,
ten Prazdroj náš,
člověk ničemu se nediví…