Anotace: Ze sbírky Postřehy a pocity
daleko za polárním kruhem není cest
křížů a světel kostelů
protože není ani měst
nejsou tu ztráty ani zisky
a JUKEbox tady neslyšet
všude jen led a žádná whisky
mráz hryže zticha - modrobíle
a Slunce svítí roku půl
jsou za obzorem všechny cíle
na všechny strany bílá pláň
a nevidět severní pól...
je tam, či tam, či šlapeš naň?
kompas je na nic - to je gól!