Proč dělit duši
a doufat že viteály přežijí
když osud jako klubko
všechno balí do zmijí
Proč každý kousek
odděleně bolí tolik
a já se přesto chovám
chladně jako stoik
Tolik to drtí
zbytky duše co je uvnitř schovaná
mám často pocit
že nepřežiju do rána
A přesto znovu
každý další den
umírám vnitřně
s poklidem
Je mnoho přístupů k tomu, co (kdo) je duše. Nedávno jsem se setkal s takovým, že duše je od nás hodně oddělená, žije si svým životem, má zde vlastní úkol, hodně rozdílný od našeho. Lidé, co si myslí, že duše je taková, si myslí, že bolest jí jde spíš k duhu.
Báseň se mi velmi líbí.
04.12.2023 11:16:00 | Kaj
Rozkouskování duše... to je na pováženou... já jsem raději pro celek...
Ale připomněla jsi mi mou nej knihu, děkuji.
03.12.2023 22:36:47 | cappuccinogirl