Luční skládka

Luční skládka

Anotace: Epitaf motýla mdlých barev.

květiny chtějí jen mělce kvést

 

Každé ráno létal a hledal.

Na svých cestách potkával ostatní.

Nehledali. Mohli, tak jenom brali.

Byli ověšeni sklem a levným kovem.


květiny chtějí jen mělce kvést

 

Tak to on neznal.

Neuměl. Nechtěl.

Hledal. Hladověl.

Létal, zpíval.


květiny chtějí jen mělce kvést

 

Začal nacházet hluboké květiny.

Ony však, znechuceny vlastními květy,

roztahovali okvětní lístky zeširoka.

Stávali se plytkými.


květiny chtějí jen mělce kvést

 

Na konci sil,

než vítr zlomil poslední mávnutí cáry křídel.

Zašeptal. Proč květiny chtějí jen mělce kvést?

Autor berloun, 13.07.2014
Přečteno 457x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí