Bloudím ponurými ulicemi cizích měst,
nahý sám a bez svého stínu,
míjím tváře plné roztodivných smutných gest,
cítim v srdci stesk a zatuchlinu.
Studené světlo pouličních lamp,
rozehrálo svoji smutnou nostalgií,
v mysli skládám další jamb,
přemýšlím zdali vůbec ještě žiji.
Dešťová kapka stéká po mé líci,
to jak andělé v nebi slzy roní,
pro žebrák jenž sní o krajíci,
pro pravdu, která lež nedohoní