Když prší
čápi se radují
budou žížaly
papání pro malý
pro prcky v hnízdě
bude snídaně
až mlha rozpustí se nad ránem
kolem poledne čapí samice
přinese hady a hadice
a taky pásek od kalhot a ponožku
aby ji nezáblo na nožku
večer, než se sešeří
přinese táta k večeři
myši a potkana
pak dráčata uloží do hajan
Dobrou noc, čápi !