Podle Danta
Anotace: ať už u Danta či Danteho, to v jeho Božské komedii jsem se inspiroval,.
Potřeboval bych na procházku tebou, světe průvodce,
Vlastního Vergilia, na dlouhou cestu komplice
Procházet s ním peklo, zastavit na návštěvu očistce,
Nechat se dovést do ráje, až k mojí Beatrice.
Podle Danta, přesně jak sám mistr psal
Neplakat v žalu, že Vergil pryč se odebírá
Vždyť je přeci pohan, žádný žal
Když náruč ráje v jejím objetí mě vítá.
Nejvyšší moudrost, první láska pravá
Podle Danta, přesně jak sám mistr psal
nebo jen ta, co bere vše, aniž dává –
kdo branou prošel, naděje zanechal.
Komentáře (0)