Anotace: Vyplynulo to samo. Myšlenky, jež trápí každého jedince.
Slunce pálí mé oči,
přímo do nich vypaluje díru.
Díru hodnou světa.
Světa, ze kterého roste vztek.
Číší z něj nedostatek.
Nedostatek pro nás.
Naše děti.
Děti budoucnosti.
Budoucnosti naší štěstěny.
Nic nás nechrání, ani on,
jehož jméno je šampión.
Šampión hodný obdivu.
Obdivu místo štěstí.
Štěstí v neštěstí.
Neštěstí smrti.
Tak jaká je ta naše budoucnost?
Slunce teď vychází každý den.
Den stvořený pro život.
Život, ale není jen o slunci.
Slunci, jež uvnitř zahaluje temnotu.
Temnotu, ze které máme strach.
Strach z nevědění.