Mořská
Anotace: Nevěrná sama sobě...
Před branou prvomájového inferna
dala jsem sbohem i poslední kotvě
která mě držela na širém moři
daleko od tvých břehů.
Houf důvodů se zvedl,
zakroužil nad hladinou
a odletěl někam
kam nedohlédnu.
A najednou jsem bezdůvodná
bez vody
vyschlá a vyprahlá
bez vedení
zmatená sluncem co zapadá
na opačné straně světa
bez důvodu
k odmítání tvé náruče.
Loď sama pluje tam,
kam mě netáhne srdce,
ale chtíč.
Moje srdce má dovolenou
a nikdo neví, jestli se z ní vrátí.
Každý den vyťukávám
pravidelný rytmus na jeho dveře
a ozývá se jen prázdné dunění.
Snad zítra.
Snad až mě obejmeš po stoprvé
kouzlo se zlomí
a srdce samo zabuší.
Na rozloučenou.
A do té doby?
Coby...
Nikdo se nezeptá, komu jsem nevěrná
a milovat se budem jenom po tmě...
Přečteno 555x
Tipy 4
Poslední tipující: Hazentla, Amonasr
Komentáře (0)