Anotace: dělá si rituál
Vždycky ji těšilo, když slunce prosvítalo mezi stromy
a dělaly jí starosti větve, co se topily
svět pozpátku se jevil milejší
a najedou všechno dávalo smysl:
mraky byly nadýchané, aniž by potřebovaly ztužovače
zrnko
v kupce prachu se hledá stejně těžce, jako
jehla, která něžně protrhne povrch
kůže, co je poseta upomínkami na
tlak, jenž ji zpočátku nutil zrychleně
dýchat vzduch jednou bude nemožné,
ale do té doby počkejte.
Dočkáte se křupavých omluv a kořeněných vzlyků.
A ona pak odnese promočené halouzky pod pruh světla,
aby zachránila poslední zbytky.
Ale čeho?
kořeněných vzlyků.. hezký obrat. .)
01.06.2014 20:59:15 | Jan Voralberg
Jsem ráda, že se líbí, protože mi původně trvalo, než jsem si k němu našla cestu.:)
01.06.2014 21:15:06 | Skořicová princezna
čte se to dobře, protože čtenář dychtivě čeká, jaké další zvláštní přirovnání a myšlenkový pochod ho na dalším řádku čeká.
01.06.2014 19:14:59 | CoT